Hjernen på plass på psykologforeningen.no

Marianne Løvstad.

Marianne Løvstad.

Norsk Nevropsykologisk Forening (NNF) lanserer 15. april sine nye nettsider på psykologforeningen.no og er samtidig på lufta med ny Facebook-profil. Leder i NNF siden oktober, Marianne Løvstad, håper satsingen skal gjøre det lettere for medlemmene å holde seg oppdatert om hva som utvikler seg i fagfeltet og mener det nå er lagt til rette for økt interaktivitet i det nevropsykologiske miljøet i Norge.

– Det skjer vanvittig mye innen nevropsykologien, og det er vanskelig å holde seg orientert uten en håndsrekning fra gode kolleger. Vi håper derfor medlemmene i NNF vil ta vel imot de to nye digitale plattformene vi nå har utviklet, som også innebærer en sterkere integrasjon mellom Psykologforeningen og NNF, sier hun.

Gå til NNFs nettside.

Gå til NNFs Facebook-side

Styrer alt

Løvstad kommer selv fra rehabiliteringsfeltet og har sitt daglige virke på Sunnaas sykehus HF og ved Psykologisk Institutt (UiO). I november 2012 forsvarte hun sin doktorgrad om effekten av skader i frontallappene.

Hun sier det har skjedd et paradigmeskifte i forståelsen av hjernen de siste årene.

– Vi vet så utrolig mye mer om hjernen, og betydningen av kunnskap om hjernens basale funksjoner har fått langt bredere gjennomslag enn før, blant annet hos fagfolk som jobber med psykiske lidelser og barns utvikling. I tillegg er det blitt rettet økt oppmerksomhet mot behandling: Hva kan vi gjøre for å hjelpe folk til bedret kognitiv funksjon, for eksempel gjennom systemtaiske treningsprogrammer. 

– Hjernen styrer alt, sier hun, og nå gir vi vårt lille bidrag til at alt som skjer på dette spennende fagfeltet, skal bli mer tilgjengelig for gode fagfeller og andre med interesse for biologisk psykologi.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.