Professor Hallgrim Kløve er gått bort

Mandag 25.1 2010 mottok vi den triste meldingen om at professor emeritus Hallgrim Kløve var gått bort

Hallgrim kløve var vårt første æresmedlem og foreningens eldste. Han var en av grunnleggerne av moderne klinisk nevropsykologi internasjonalt og  den fremste pioneren i klinisk nevropsykologi i Norge. Han var professor i nevrologi i Madison, Wisconsin og kom til Norge i 1972 som den første professor i klinisk nevropsykologi ved Universitetet i Bergen hvor han etablerte en nevropsykologisk poliklinikk. Han var også dekanus ved Samfunnsvitenskaplig Fakultet og senere Psykologisk Fakultet ved Universitetet i Bergen. Han var professor emeritus fra 1997. De siste årene ble preget av dårlig helse.

Gjennom sitt virke gjorde han en betydelig innsats både gjennom sin forskning og ved sin administrative og organisatoriske innsats.  Han var president for den internasjonale nevropskologiske foreningen 1987-1988. I 2008 ble han hedret av INS med utmerkelsen "Distinguished Lifelong Career Award". Han ble utnevnt til æresmedlem i NNF i 2000. Han var også æresmedlem i den svenske nevropsykologiske foreningen.  Han var en av stifterne av Norsk Nevropsykologisk Forening og ble foreningens første leder. Han var også en viktig person for psykologprofesjonens utvikling i Norge og ble hedret med æresmedlemsskap i Norsk Psykologforening i 1995.

Han gjorde en stor innsats for klinisk nevropsykologi gjennom mange år. Han vil bli husket og dypt savnet som en viktig inspirator, mentor og som en god venn, av mange nevropsykologer - ikke bare i Norge, men av kolleger verden over.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.