Merete Øie er kåret til Månedens forsker i Helse Sør-Øst, februar 2010

Helse Sør-Øst ønsker å profilere sin forskningsvirksomhet ved hver måned å trekke frem en forsker som kåres til månedens forsker. I februar falt valget på nevropsykolog Merete Øie. Vi gratulerer Merete med fortjent heder!

Merete Øie arbeider som seniorforsker ved Sykehuset Innlandet, Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling i Lillehammer. Hun har dr. psykol-grad fra UiO, 1999 og er spesialist i klinisk nevropsykologi. Merete er styremedlem i vår forening. Hun driver også nevropsykologisk privatpraksis. Hun har i mange år markert seg som en entusiastisk talsperson for personer med kognitive vansker og er opptatt av å spre kunnskap om deres behov, blant annet  gjennom betydelig foredragsvirksomhet.

Hovedmålet for Øies forskning er å øke forståelsen av hva kognitiv svikt representer, se sammenhengen mellom psykiske lidelser og kognitive vansker, hvordan det påvirker følelser og hverdagslivets funksjoner, og hvordan man best kan jobbe med dette, slik at de som har slike vansker kan få et best mulig liv.

Hun leder nå et forskningsprosjekt i Sykehuset Innlandet med ca 200 barn og ungdommer med ADHD, Asperger, Tourettes syndrom og psykoselidelser og 50 friske barn. De skal følges over to år for å se på forskjeller i kognitiv modning og regulering av følelser. I dette prosjektet er det etablert samarbeid med ulike forskermiljøer i Bergen og Oslo.

Les oppslaget på Helse Sør-Østs hjemmesider

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.