Kongelig heder til Barbara Olsnes

Barbara Olsnes

Barbara Olsnes

Barbara Olsnes har mottatt Kongens Fortjenestemedalje

Barbara Olsnes har mottatt Kongens Fortjenestemedalje30. januar 2009 gikk vår gode kollega Barbara Tubylewicz Olsnes av med pensjon etter fylte 70 år. Hun er en av norsk nevropsykologis absolutte pionerer. På hennes arbeidsplass ved Barnehabiliteringen på Ullevål Sykehus ble dette markert med stor høytidelighet hvor hun ble overrakt Kongens fortjenstemedalje for sitt lange virke som nevropsykolog og for sitt fortjenestefulle arbeid gjennom et langt yrkesliv.

Barbara vil være meget godt kjent blant våre medlemmer. Mange vil ha truffet henne som lærer i nevroanatomi eller som foreleser på Psykologforeningens spesialistkurs gjennom mange år. Hun har vært medlem av Norsk Nevropsykologisk Forening siden stiftelsen.

Barbara tilhører den første generasjonen av norske nevropsykologer og har brakt kunnskaper om Lurias metoder til norsk nevropsykologi. Hun har hele tiden vært tilknyttet Ullevål Sykehus, først ved nevrokirurgisk avdeling og senere ved barneavdelingen og barnehabiliteringen. Hun har bidratt til at nevropsykologien har en solid posisjon i barnehabiliteringen.

Hun har fremdeles kontor på sin gamle arbeidsplass ved Barnehabiliteringen og håper å få tid til å arbeide med materiale som hun har samlet gjennom lang tid. Hun har blant annet samlet materiale om 10-ordstesten som hun har prøvet ut tverrkulturelt. Ellers har hun også en interesse for den mer tradisjonelle delen av arbeidet som klinisk psykolog, og har tatt tilleggsutdanning i kognitiv terapi. Hun kan godt tenke seg å arbeide med psykoterapeutiske oppgaver i sin nye tilværelse.  Dessuten håper hun å få mer tid til sosial aktivitet og familie som bestemor til 2 barn. Ellers er den faglige identifikasjonen sterk og hun vil nok forsøke å holde fast på den.

Vi gratulerer Barbara med velfortjent heder ved fylte 70 år.  Vi føler oss sikre på at hun får en aktiv pensjonisttilværelse og kommer til å bidra til faget i mange år ennå.

I sommerutgaven av Nevropsykologi, bringer vi et intervju med Barbara.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.